...mummi tuli kesken kirjoittelun. En ole blogiani kenellekään jakanut tuttavapiirissä, joten piti lopettaa ihan seinään edellinen stoori.

Su-päivä mentiin kohtuurauhassa. Sitten illalla, kun E oli mennyt unille se alkoi taas. Klo 23 tuli hiljaista, 3,5 tunnin itkun jälkeen. Meillä istui kaksi järkyttynyttä vanhempaa ja tuijotti hiljaa töllöä. Toinen kiikussa, toinen mykkyrässä sohvalla. Siinä sitten oltiin hiljaa puoli tunti ennen kuin aloitettiin omat iltatoimet. Se on henkisesti aika rankkaa tuo vauvan itkun tyynnyttely ja syyn löytäminen ja eestaas kävely. Rankkaahan se on pienellekin. Kuumuus sen tekee.

Eilen oli sitten parempi päivä. Aamulla taas paruttiin, mutta vastustin kiusausta laittaa dvd:n isommalle (siitä vasta tuleekin morkkis ja huono omatunto itselle...). Siinä vaiheessa, kun S on itkenyt puoli tuntia putkaan isompikin jo otti lelun ja alkoi sitä heiluttaa S:lle, että älä ikke. Aika lohdutonta. Sitten S nukahti, päästiin E:n kanssa pihaan ja loppupäivä otettiin ihan rauhallisesti.

Mummi halusi välttämättä kahvitella pihalla, joten juuri oltiin pihalla 1,5 h ja S oli kutakuinkin koko sen ajan jollain tavalla huonotuulinen. Hetken aikaa leikki kellarin portaalla varjossa, sitterissä leluillaan. Siinä ei ollut kuuma. Ja heti sisälle tultua nukahti tuonne koppaansa, täällä on viileää.

Että sellaista on meillä ollut, hiki päässä kaikilla.

Ainiin ja isompi herätti tänä aamuna 4.50 koko porukan, päätti, että nyt on aamu...ja sitten huusi kuin sireeni, kun isi kantoi takaisin sänkyyn ja sanoi, että nyt nukutaan. Vähemmän hienoa. Siinä sitten nukutin S:iä takaisin ja mietiskelin, milloinkahan sitä laitettaisiin tuo pikku-terroristi omaan huoneeseen nukkumaan. Äiti on siis ollut vähän väsynyt tänään. Mitäköhän sitä pitäisi tehdä, kun lapsi päättää herätä ennen kukkoa ja osaa jo kömpiä itsekseen pois sängystä, avata ovet, mahdollisesti pudota portaissa, jne. Eli miten saada pikkuinen takaisin unille ja sovinnolla? Perhepetikään ei aina kelpaa ja on pidetty sääntönä, että ennen aamukuutta ei ole asiaa meidän väliin ja keskellä yötä ei missään nimessä. Meidän sänky on nimittäin yli 90 cm korkeudella elikkäs sieltä sitte putoaa pitkän matkaa, jos vanhemmat nukahtavat ja pieni alkaakin kömpiä itsekseen pois ja muutenkin halutaan pitää sänky omana. Vauvan nukuttamiseen tuo korkeus on mitä mainioin, saa roikottaa kättä alaspäin pinnikseen. Suosittelen.

Nyt alkaa ukkonen, saas nähdä, mitä E siitä tuumaa...